Blog

Home » Blog » Wat is een postkaart en wat zijn de voordelen?

Wat is een postkaart en wat zijn de voordelen?

wat is een postkaart?

Een postkaart is een gedrukte kaart die je via de post kunt versturen. Ze zijn meestal rechthoekig en hebben een foto van de locatie aan de ene kant en een boodschap of uitnodiging aan de andere kant. Op de voorkant van de kaart staat meestal een afbeelding, logo of slogan van de plaats waar de kaart is gedrukt. De achterkant van de kaart bevat vaak een korte boodschap en contactinformatie voor de afzender of ontvanger. Maar het hoeft niet altijd een locatie te zijn, maar ook grappige afbeeldingen met moppen óf kleurrijke illustraties komen vaak aan bod.

Ansichtkaarten zijn populair voor onder andere post crossing, speciale gelegenheden, het promoten van bedrijven, toeristische attracties, evenementen en meer.

Postkaarten bevatten meestal een kort bericht met een foto of illustratie. Ze kunnen ook door bedrijven gebruikt worden als promotie- of reclamemiddel, maar kunnen ook om persoonlijke redenen worden gebruikt. Bijvoorbeeld om geliefden de groeten te doen of om herinneringen aan een reis op te halen.

Waar werd de postkaart voor het eerst gebruikt?

De prentbriefkaart werd voor het eerst gebruikt in 1869 toen de postdienst ze begon te gebruiken om berichten tussen mensen te versturen. Het werd een “prentbrief” genoemd omdat er een afbeelding op stond, in tegenstelling tot een gewone brief, waarop alleen woorden stonden.

De prentbriefkaart werd uitgevonden door Sir Henry Cole, die het verzenden van post goedkoper wilde maken voor iedereen. De eerste postkaarten waren gemaakt van stijf papier en er stond niets op geschreven. Het bevatte alleen een afbeelding of tekening.

Waar koop ik een postkaart?

Wij bieden een grote selectie van verschillende soorten postkaarten, waaronder:

  • Ansichtkaarten, die perfect zijn om naar vrienden of familieleden te sturen.
  • Kerstkaarten, die op elk moment van het jaar kunnen worden verstuurd, maar vooral populair zijn rond de kersttijd.
  • Verjaardagskaarten, die een geweldige manier zijn om iemand te laten weten dat je aan hem/haar denkt op zijn/haar speciale dag!
  • Bedankkaarten, die zeer geschikt zijn om waardering te tonen voor geschenken of gunsten die iemand anders voor jou heeft gedaan.
  • Beterschapskaarten, die naar iedereen kunnen worden gestuurd die ziek is of herstellende van een verwonding of operatie, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn in deze moeilijke tijd.

* Tekst gaat verder onder de afbeelding

Hoe maak je thuis postkaarten?

Postkaarten zijn een geweldige manier om te communiceren met vrienden, familie en zelfs zakelijke contacten. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar kunnen ook worden aangepast aan jouw behoeften. Als je vaak kaarten verstuurd, is het misschien tijd om te overwegen om ze thuis te maken.

De eerste stap is kiezen wat voor soort kaart je wilt maken. Als je producten online of op beurzen gaat verkopen, dan kun je overwegen om een echte product brochure te maken in plaats van alleen maar een simpele ansichtkaart. Als je alleen een persoonlijke boodschap wilt sturen dan is een simpele ansichtkaart het perfecte middel.

Het maken van postkaarten thuis is eenvoudig en een geweldige manier om je persoonlijke stempel te drukken op al je correspondentie. Er zijn veel verschillende soorten ansichtkaarten, sommige zijn gemaakt van dikker papier dan andere, en sommige zijn bedrukt met reliëfdruk. Als je de kaarten zelf maakt, dan weet je zeker dat ze super hip zijn!

Mijn favoriete manieren

Hier zijn mijn drie favoriete manieren om thuis ansichtkaarten te maken:

  • Koop blanco kaarten in bulk bij een kantoorboekhandel, en gebruik een labelmaker om er je eigen ontwerpen op af te drukken. Je kunt ook de kant-en-klare etiketten van de etikettenprinter gebruiken door ze van de achterkant te scheuren en op de blanco kaarten te plakken. Als je echt iets bijzonders wilt doen, kun je bij een kunsthandel of hobbywinkel speciaal papier kopen waarop al een afbeelding is afgedrukt! Zo hoef je niets opnieuw te drukken!
  • Gebruik een kleurenprinter (of zelfs gewoon zwarte inkt) om foto’s af te drukken en plak ze dan op wit cardstockpapier of kartonnen knipsels, zodat ze eruit zien als echte ansichtkaarten! Dit is geweldig als je vakantiegroeten of verjaardagswensen wilt sturen.
  • Om kaarten te maken, moet je eerst een aantal sjablonen voor ansichtkaarten online vinden. Je kunt deze vinden op Drukwerkdeal.nl. Er zijn veel verschillende soorten sjablonen beschikbaar, waaronder vakantiethema’s en seizoensafbeeldingen!
  • Zodra je het gewenste sjabloon hebt gevonden, print je het uit op standaard kopieerpapier met je thuisprinter (of breng je het naar je plaatselijke copyshop). Zorg ervoor dat de afbeelding in het midden van de pagina staat, zodat er bij het uitknippen geen witruimte aan de randen overblijft. Het is het beste als de afbeelding ook met zwarte inkt wordt afgedrukt, zodat ze goed te zien is wanneer ze later uit de achtergrondpagina wordt geknipt.

 

Wat is er zo bijzonder aan briefkaarten?

Een postkaart is een stuk papier met een boodschap erop. Het wordt per post verzonden, maar is niet gevouwen. Postkaarten zijn meestal kleiner dan een brief, en hebben één kant waarop de boodschap staat. De andere zijde kan blanco zijn of versierd met afbeeldingen.

De eerste postkaart werd in 1869 in Frankrijk uitgevonden door Jules Bertaut. Postkaarten werden aanvankelijk gebruikt om berichten te sturen naar andere mensen die op reis waren. Later werden ze populair als souvenirs en vakantiegroeten van plaatsen waar men op reis was geweest.

Ansichtkaarten zijn een interessante manier om een band met mensen te scheppen. Ze zijn klein, maar krachtig.

Ansichtkaarten zijn een gemakkelijke en goedkope manier om mensen waar je om geeft te bereiken. Ze zijn ook een geweldige manier om je reisfoto’s te laten zien, zodat vrienden en familie je avonturen kunnen volgen.

Ansichtkaarten kunnen ook als marketinginstrument worden gebruikt. Je kunt ansichtkaarten naar potentiële klanten of cliënten sturen en hen over uw bedrijf of diensten vertellen.

 

 

 

Hallo! 
Mijn naam is Marie-José, trotste eigenaresse van Meer dan een lintje. Mijn avontuur startte in 2020. Hier boven zie je mij met onze lieve viervoeter Lotje. 

Ik hoop dat je een fijne dag hebt vandaag. Laat de kleur in de webshop je opvrolijken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing to see products you are looking for.