Home » Coq en pâté

Toont alle 6 resultaten

Coq en pâté

Sinds 2007 is actief in de kinderkleding branche en modeaccessoires. Daarbij staan duurzame producten en consumptie centraal. Het is mogelijk om te creeëren met respect voor mens en omgeving.

De textiel van de producten van Coq en pâté is gemaakt van biologisch katoen uit India. Deze komen van gecertificeerde ateliers. Het schrijfgerei en de buitenspelletjes worden allemaal gemaakt in Frankrijk, Bretagne, van ecologische of gerecyclede materialen.

In de ontwerpen komen vaak bedreigde wilde dieren terug om jongeren en families zich bewust te laten maken van de uitsterving van deze diverse bedreigde biodiversiteit. Top idee!

Buiten de verkoop van  deze toffe spullen, binden ze zich aan NGO’s, wetenschappers en verenigingen die zich inzetten voor het behoud van de natuur. Zowel in Frankrijk, als daarbuiten. Daarbij financieren ze ook educatieve programma’s over bijvoorbeeld milieubeleid.

Meer dan een lintje en Coq en pâté

Het assortiment van Coq en pâté bestaat enkel uit hippe spulletjes. Super tof voor kinderen om naar school te nemen zoals de gymtassen. Maar ook de verschillende schriften, portemonnees en etuis zijn leuk ontworpen. De bewustwording bij de kinderen over de klimaat problemen wordt dan op een stijlvolle / niet-heftige manier gepresenteerd. Zo groeien kinderen op met het idee om die bedreigde diersoorten te beschermen.

Al met al ben ik trots deze collectie in de webshop te kunnen presenteren. De producten zijn wellicht aan de dure kant, maar het maatschappelijke doel ondersteun je hier indirect mee.