Blog

Home » Blog » Gastblog Postcrossing PostvanLis

Gastblog Postcrossing PostvanLis

postcrossing gastblog

Hallo! 
Mijn naam is Marie-José, trotste eigenaresse van Meer dan een lintje. Mijn avontuur startte in 2020. Hier boven zie je mij met onze lieve viervoeter Lotje. 

Ik hoop dat je een fijne dag hebt vandaag. Laat de kleur in de webshop je opvrolijken! 

In november 2012 stuitte ik per toeval via Instagram op het fenomeen Postcrossing. Kaarten uitwisselen met mensen over de hele wereld. Wat een fantastisch idee. Heel laagdrempelig. Want je stuurt zoveel als je zin hebt. En voor elke kaart die je stuurt krijg je ook weer een kaart terug van ergens uit de wereld.

Dus maakte ik een profiel, trok de eerste adressen uit en schreef de kaarten lekker vol. Washitape erop om het wat op te vrolijken en op naar de brievenbus. En dan kon het wachten beginnen. Hoe zouden ze het vinden? Het duurt natuurlijk best wel even voordat je kaart aan komt in de USA, Polen of  Zuid Korea. En pas als de door jou gestuurde kaart aankomt komt er ook een kaartje jouw kant op. Maar ik had geluk, na 3 dagen kwam de eerste kaart aan in Polen. Met een leuk bericht (die je via de site in je mail krijgt als de kaart als ontvangen geregistreerd wordt) om te bedanken voor de kaart. 9 dagen later lag de eerste kaart voor mij  in de brievenbus. Een gave kaart met een Tijger uit Duitsland.

En mijn nieuwe hobby was geboren. 10 jaar later ben ik nog steeds actief op postcrossing. Soms met tussenpozen van enkele maanden. Maar inmiddels zijn er door mij 1.269 kaarten verstuurd en ontvangen. Hele gave en bijzondere kaarten. Heus ook wel eens saaie kaarten of kaarten met alleen “Happy Postcrossing”. Maar over het algemeen zijn het leuke volgekletste kaarten met gave postzegels.

Het allerleukste aan postcrossing vind ik een passende kaart  vinden voor de ontvanger. En de  blije en lieve reacties die je daar op terug krijgt. Wetende dat je een onbekende even een klein geluksmomentje kan bezorgen ook al ben je door zoveel kilometers gescheiden.

 

Postcrossing tips

Uiteraard leer je door de jaren heen wat wel en niet goed werkt. En wat je zelf prettig en niet prettig vind aan Postcrossing.  Niet iedereen heeft de beschikking over een uitgebreid aanbod aan kaarten. Dus houd er rekening mee dat je in je profiel voorkeuren opgeeft ipv eisen.  Een profiel schrijven is niet verplicht. Maar wel handig voor de mensen die jou een kaart sturen om een passende kaart te vinden.

Daarnaast merk ik dat ik te lange profielen vaak niet helemaal lees. Dan scan ik vaak of er een lijstje met voorkeuren tussen staat. Dus doe een leuke introductie in je profiel maar laat je complete levensverhaal achterwege. Een opsomlijstje met voorkeuren is handig.

Vaak is het leuk om een tip toe te voegen aan je profiel wat mensen op de kaarten kunnen schrijven. Houdt je van koken? Vraag dan om leuke lokale recepten. Ben je dol op quotes? Zet dat in je profiel. Ikzelf vraag bijvoorbeeld om geheimpjes die ze willen delen. Dat levert vaak hele leuke teksten op, op de kaart.

Vergeet de postcrossing ID niet op de kaart te zetten. Om de kaart te kunnen registreren moet de ontvanger natuurlijk weten welk ID de kaart heeft. Dus vergeet die niet te vermelden. Het handigst is, om deze op de linkerkant vd kaart te zetten. Zodat de post deze niet verward met een deel van het adres. Waardoor de kaart wellicht zoek raakt. Is je kaart na 60 dagen niet geregistreerd dan krijgt deze de status Expired. Maar niet (direct) getreurd. Hij kan daarna nog steeds geregistreerd worden. Soms doet de post er nou eenmaal erg lang over.

Bij de webshop PostNL collect club vind je leuke postzegels die ze vaak niet standaard in de winkels aanbieden. Bij postzegelsmetkorting.nl vind je (de naam zegt het al) postzegels met korting. Vaak zijn dit zegels die je moet combineren om aan het juiste bedrag te komen. Ziet er meteen gezellig uit zo’n volgeplakte kaart.

Dan rest mij om te zeggen. Happy Postcrossing!

Groetjes Lisette (@postvanlis)

 

Kaarten voor postcrossing bij Meer dan een lintje

Allereerst wil ik graag Lisette bedanken voor het maken van deze gastblog. Ik weet zeker dat de handige tips van deze kenner gebruikt kunnen worden in de praktijk. Doe er je voordeel mee! Bij Meer dan een lintje heb je keuze uit meer dan 300 verschillende unieke en exclusieve kaarten. Mocht je nog op zoek zijn naar toffe kaarten om te beginnen met postcrossing, neem dan maar eens een kijkje. Met de verschillende thema’s en gelegenheden, durf ik daarvoor mijn hand in het vuur te steken, dat je iets vindt dat bij je past.

Ben je benieuwd wat je met postkaarten over het algemeen kan doen tegenwoordig en wat de voordelen daarvan zijn? In deze blog heb ik alles voor je op een rijtje gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Nog geen account?

Begin met typen om producten te zien die u zoekt.