Home » Grootzus

Toont alle 22 resultaten

Grootzus

Francien Verhulst is de oprichter van Grootzus. Het is een echte Rotterdams ondernemer: ‘niet lullen maar poetsen’. Ze houdt ervan om aan allerlei verschillende projecten te werken. In opdracht illustreert ze (prent)boeken en tijdschriften, ruimtelijke ontwerpen en animaties voor TV producties en onderwijsdoeleinden.

Ze maakt ook vrij werk zoals de ansichtkaarten, geboorte- en trouwkaarten. Haar ansichtkaarten zijn te vinden in de webshop van Meer dan een lintje. Naast haar prachtige illustraties op

Francien Verhulst is van vele markten thuis. Met haar illustraties maakt ze de mooiste producten zoals ansichtkaarten.

Bijzondere stijl Grootzus

Francien omschrijft haar stijl als ‘fantasievolle collagekunst. Ze creëert feestelijke droomwerelden van bestaand getekend beeld, waarin vaak grappige dieren, mensen, bloemen en gebouwen figureren. Deze heeft ze bij elkaar geraapt uit een enorme geschiedenis van illustraties die ze zelf heeft gemaakt of geknipt uit bijzondere boeken. Deze buigt ze om naar haar eigen sprookje.

‘Plaatsjes maken vind ik het leukste dat er is’, vertelt Francien. Voor haar illustraties haalt ze inspiratie overal vandaan, niks is te gek. Dat doet ze door bijvoorbeeld op rommelmarkten oude boeken, spellen, postzegels, anischtkaarten en verpakkingsmaterialen te halen. Tegenwoordig is dat ook makkelijker gemaakt door komst van het internet. Ze bewaard al haar plaatjes in een enorm archief. Door deze verschillende tekenstijlen van bestaande beelden te combineren, creëert ze een spannende nieuwe wereld. Zo komen de mooiste illustraties van Grootzus tot stand.

Grootzus heeft een eigen lijn van ansichtkaarten, trouw- en geboortekaarten. Deze illustraties worden ook toegepast op andere producten.