Blog

Home » Blog » Waarom je voor zakelijke postkaarten moet kiezen

Waarom je voor zakelijke postkaarten moet kiezen

postkaarten

Hallo! 
Mijn naam is Marie-José, trotste eigenaresse van Meer dan een lintje. Mijn avontuur startte in 2020. Hier boven zie je mij met onze lieve viervoeter Lotje. 

Ik hoop dat je een fijne dag hebt vandaag. Laat de kleur in de webshop je opvrolijken! 

Prentbriefkaarten zijn een van de trends in de moderne wereld geworden. Een postkaart kan ingezet worden voor marketingdoeleinden van jouw organisatie. In overeenstemming met de moderne trends en de behoeften van de klant, worden er steeds nieuwe briefkaarten ontwikkeld. Het is een strategie die niet veel wordt gebruikt dus jouw merk kan onderscheiden van de concurrent.

Ze zijn zo veelzijdig als jouw verbeelding. Postkaarten kunnen worden gebruikt om nieuwe producten en diensten te introduceren, een verkoop of speciale aanbieding aan te kondigen, mensen uit te nodigen voor een beurs, seminar of evenement, verkeer naar een website te leiden, als coupon te dienen. Zo ongeveer ieder marketing idee dat je hebt, kan worden overgebracht met een postkaart.

Is de postkaart vandaag de dag nog relevant?

Postkaarten zijn een kosteneffectieve en aantrekkelijke manier om potentiële en bestaande klanten en cliënten te bereiken. Het is een betaalbare en doelgerichte vorm van direct mail marketing. Een zakelijke postkaart kan worden gebruikt als brievenbusmateriaal, bijsluiters of als hand-outs voor een verscheidenheid van doeleinden. Daarnaast is het ook perfecte reclame voor nieuwe producten of het aankondigen van komende evenementen.

Er zijn verschillende soorten briefkaarten, waaronder:

  • Promotionele campagnes voor seizoensgebonden evenementen
  • Verjaardagskaarten
  • Herinneringen voor afspraken
  • Evenementen in jouw omgeving
  • Politieke campagnes
  • Postkaarten voor onroerend goed
  • Kondig de lancering aan van een nieuwe website

Veelzijdigheid

Het is mogelijk om tegen een lage kostprijs postkaarten online te drukken, zelfs voor kleine ondernemingen en eenmanszaken. Vaak zijn deze gemakkelijk via een dashboard te automatiseren. Door ze gewoon in de brievenbus van jouw doelgroep te stoppen, kun je jouw bedrijf promoten, nieuwe klanten aantrekken, werven en leads genereren

Vestig jouw merkidentiteit en zie onmiddellijk resultaten

Door gebruik te maken van deze postkaarten strategie, kun je jouw merkidentiteit versterken en tegelijkertijd jouw creativiteit tentoonstellen.

Ansichtkaarten zijn een goedkope en gebruiksvriendelijke vorm van marketing. Zee zijn klein genoeg om in een broekzak, handtas of portefeuille te stoppen, of om op een prikbord of koelkast te hangen. Marketing met postkaarten wordt onderschat. Het versturen van zakelijke ansichtkaarten geeft je een concurrentievoordeel, en jouw concurrenten weten niet eens dat je het doet!

Deliverability

Een ansichtkaart beland gegarandeerd in de brievenbus, waar hij fysiek moet worden opgehaald, in tegenstelling tot digitale marketingvormen. Tegenwoordig is het onmogelijk om als bedrijf nog tussen de social media berichten te komen. Slechts 2% van je eigen volgers ziet je bericht op Facebook.

Geldigheid

Ondanks dat mensen steeds meer tijd online doorbrengen, hechten ze nog steeds waarde aan de fysieke post. Maar liefst 80% van de consumenten besteed tijd aan het doorbladeren van hun post (en dan hebben we het niet over junkmail), dus je kunt jouw merk bij hen onder de aandacht brengen, maar maak het wel uniek en persoonlijk.

Het is hartstikke fijn om zakelijke postkaarten te versturen. Je krijgt een voordeel op je concurrentie, omdat de meeste bedrijven inzetten op online uitingen. Ook kan je postkaarten gebruiken voor persoonlijke doeleinden zoals deze hippe ansichtkaarten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Nog geen account?

Begin met typen om producten te zien die u zoekt.